zak creatine supplement van flinndal sport

Creatine

Creatine wordt gemaakt in de lever, nieren en alvleesklier. Ook krijg je het binnen via voeding (met name vlees en kip). Het ligt voor 95% opgeslagen in spiervezels en wordt door het lichaam gebruikt om snel energie te maken. Met name in de eerste paar seconden van intensieve inspanning (bijvoorbeeld een sprint) wordt creatinefosfaat als primaire energiebron gebruikt.

Door creatinesuppletie kan de voorraad creatinefosfaat in je spiervezels fors toenemen. Dit kan er onder andere voor zorgen dat je je trainingintensiteit/ volume in de gym maar ook tijdens andere (explosieve) krachtinspanningen kan verhogen. Via dit pad kan creatinesuppletie je prestatie verbeteren en spiergroei stimuleren. Omdat creatine vooral in dierlijke producten te vinden is kunnen vegetariƫrs veel baat hebben bij creatinesuppletie. Het is ook nog eens een voordelig supplement, altijd fijn!

Over de optimale dosering bestaat nog wat twijfel. Op dit moment wordt 3-5 gram/dag aangeraden. Na 9 weken zou je resultaat moeten zien. Er zijn veel verschillende fancy soorten creatine op de markt. Vaak maken de processen waarmee de creatine in dit soort producten is verwerkt de creatine minder goed opneembaar. Niks is beter dan het pure creatine monohydraat in poedervorm. Wij gebruiken deze van Flinndal Sport, bij ons verkrijgbaar, zonder vreemde toevoegingen en NZVT goedgekeurd (geschikt voor topsporters).