Afbeelding van omega-3 extra forte pillen van het merk flinndal sport

Omega-3

In dit artikel bespreek ik de werking van Omega-3. Tegenwoordig zie je op het gebied van supplementen door de bomen het bos niet meer. Flinndal Sport biedt daarom alleen supplementen aan die bewezen effectief zijn. Daarnaast zijn ze getest op doping wat ze geschikt maakt voor topsporters. In een aantal artikelen zal ik uitleg geven over verschillende supplementen zodat jij kan zien of ze misschien geschikt zijn voor jou? Weet je het nog niet zeker? Neem dan contact met me op voor voedingsadvies.

Omega-3 vetzuren verbeteren de communicatie tussen cellen doordat ze het celmembraan soepel maken. De ratio tussen omega-3 en omega-6 is hierbij van belang en zou ideaal 1:1 moeten zijn. Tegenwoordig is deze alleen eerder 1:10 bij de meeste mensen . Dit door het te weinig eten van vis & zaden en overconsumptie van andere vetten zoals die in koek.

Suppletie van omega-3 en het verminderen van de inname van omega-6 kan een aantal voordelen hebben: 
– bescherming tegen cardiovasculaire ziekten
– verlaging van de systolische bloeddruk (bovendruk)
– bescherming tegen ontstekingen (en dus evt het verbeteren van sportprestaties) en auto-immuunziektes 
– verbeteren van het leervermogen en het (werk)geheugen
– bescherming tegen depressie

In veel visolie supplementen zijn het aantal milligrammen belangrijke omega-3 vetzuren erg laag, deze zijn opgevuld met andere vetzuren. Kies dus voor een supplement van goede kwaliteit, bijvoorbeeld deze van @flinndal_sport

Goed om te weten: voor deze omega-3 capsules (met visolie) wordt niet extra gevist. De snijresten van vis die voor normale consumptie is gevangen wordt gebruikt.