Gekruide zuurkool met gehakt en zoete aardappel

Deze gekruide zuurkool met gehakt en zoete aardappel at ik bij mijn moeder (die het weer uit de allerhande had) en maak ik sindsdien regelmatig zelf. Waar zuurkool nooit mijn favoriete groente was, vind ik het op deze manier zelfs lekker! Heel fijn want zuurkool is super gezond. Het is gefermenteerde witte kool, rijk aan probiotica en prébiotica. Die eerste zijn bacteriën die in je darmen leven. Ze kunnen je immuunsysteem en stoelgang verbeteren. Lees verder hoe je deze gekruide zuurkool met gehakt en zoete aardappel maakt.

Ingrediënten voor 4-5 porties:
– 500 gram zuurkool
– 100 ml water
– 2 tl vadouvan kruidenmix
– 20 gram ongezouten roomboter
– 1 kg zoete aardappel
– 1/2 el olijfolie
– 600 gram rundergehakt
– 2 puntpaprika’s
– 25 gram bieslook
– 100 ml kokosmelk

Bereidingswijze:
1. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Kook in 15 minuten gaar.
2. Doe de zuurkool in een vergiet en laat het uitlekken. Doe het vervolgens in een pan met het water, de vadouvan kruiden, de boter en wat peper. Laat in 15 minuten gaar stomen op middel vuur.
3. Verhit de olie in een pan en bak het gehakt met peper en zout in 7 minuten rul. Snijd ondertussen de paprika’s in dunne ringen en bak de laatste 5 minuten mee met het gehakt.
4. Giet de zoete aardappel af. Snijd de bieslook fijn en voeg bij de zoete aardappelen. Voeg ook de kokosmelk toe en stamp tot een puree.

Voedingswaarde per portie:
670 calorieën | 51 gram koolhydraten | 35 gram eiwitten | 34 gram vetten

Heb je deze gekruide zuurkool met gehakt en zoete aardappel gemaakt of heb je een vraag? Laat het me vooral weten via Instagram of Facebook! Deel je foto van dit recept en tag @albiongym. Vind ik superleuk!