Groene shakshuka van Jamie Oliver

Receptinspiratie: groene shakshuka van Jamie Oliver. De site van Jamie Oliver speur ik geregeld af naar lekkere recepten. Dit recept voor shakshuka heb ik nu al een aantal keer gemaakt en kan je makkelijk naar eigen hand zetten. Een super recept om restjes mee op te maken. Daarnaast zit het vol met hoogwaardige eiwitten (door de eieren en hüttenkäse). De shakshuka is lekker zoals Jamie aanraadt met volkoren brood maar ook met een volkoren wrap. Varieer vooral in de groenten die je erin doet, ook lekker met bijvoorbeeld wortel en/of spinazie.
Het originele recept vind je hier.

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 200 gram asperges
– 200 gram broccoli
– 1 kleine zoete aardappel (zo’n 175 gram)
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels harissa
– 4 eieren
– 2 eetlepels (of meer naar smaak) hüttenkäse
– verse munt

Hoe maak je het?
1. Begin met het snijwerk. Breek de topjes van de asperges en snijd de steeltjes fijn. De topjes blijven heel en leg je apart. De stam van de broccoli halveer je en snijd je ook fijn. Snijd de broccoli roosjes in hap-grote stukjes en de zoete aardappel klein.
2. Verhit wat olijfolie in de pan. Hierin gaan als eerst de zoete aardappel, de steeltjes van de asperges en de stam van de broccoli. Bak dit 5 minuten, snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg dit ook toe.
3. Voeg 1 eetlepel harissa en 300 ml water toe aan de pan en laat dit pruttelen tot er nog een 1/2 cm vocht in de pan zit. Voeg dan peper & zout toe.
4. Leg de broccoliroosjes in de pan, plaats de deksel erop en kook voor 3 minuten.
5. Voeg de asperge topjes toe, maak 4 ‘gaten’ in de groenten en breek in elk gat een eitje. Zet de deksel terug op de pan en kook totdat de eieren gaar zijn (ongeveer 3 minuten).
6. Verdeel de hüttenkäse, de harissa en de munt over het geheel & serveer (evt met een volkoren broodje/wrap).

Heb je deze groene shakshuka van Jamie Oliver gemaakt of heb je een vraag? Laat het me vooral weten via Instagram of Facebook!