Foto van een bord spinaziestampot met chili-olie, een heerlijk gezond diner

Spinazie stampot met chili

Spinazie stampot, ik had het nog nooit op. Tot ik het bij mijn schoonouders geserveerd kreeg. Zo lekker! Met ingrediënten als knoflook en chili-olie was dit een heerlijke smeuïge en kruidige stampot.

Lekker voor op de koudere dagen maar eigenlijk kan ik deze spinazie elke dag stampot wel eten. Ik ben zelf dol op spicy eten en meng dus een flinke theelepel chili-olie door de spinazie stampot. Hou je hier niet van, dan kan je deze uiteraard ook weg laten! Serveer de stampot met een (vegetarisch) worstje voor de eiwitten. Deze stampot met spinazie viel bij ons in ieder geval erg goed in de smaak!

Ingrediënten voor 5 personen:
400 gram spinazie
1 kilo aardappelen
2 teentjes knoflook
scheut melk
klontje boter
chili olie

Bereidingswijze:
1. Breng water met een snuf zout aan de kook en kook de aardappelen gaar. Giet af en pureer de aardappelen met een beetje kookvocht, een scheut melk en een klontje boter.
2. Bak ondertussen de spinazie gaar in de pan. Pers de knoflook en voeg dit aan de spinazie toe als het klaar is. Pureer het geheel.
3. Meng de gepureerde spinazie en de aardappelpuree in de pan tot een geheel. Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveer met een worstje en chili olie naar smaak.
Eet smakelijk!

287 calorieën | 36 gram koolhydraten | 13 gram vetten | 7 gram eiwitten

Heb je dit gemaakt of heb je een vraag? Laat het me vooral weten via Instagram of Facebook! Deel je foto van dit recept en tag @albiongym. Vind ik superleuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *