Wokgerecht met peultjes, broccoli, tofu, limoen, peper, gember en knoflook gefotografeerd op een houten tafel nog in de pan

Vegetarische stir fry

Deze vegetarische stir fry heeft onwijs veel smaak door de gember, limoen, knoflook en sojasaus. Ook heerlijk met noodles wanneer je wat meer trek hebt.

Ingrediënten voor 4 personen:
Hand cashewnoten (ca. 30 gram)
4 el sesamzaad (ca. 30 gram)
375 gram tofu
1 grote broccoli (ook de stronk)
1 paksoi
1 rode paprika
1 rode peper
200 gram peulen
5 lente-uitjes
1 limoen
5 cm gember
2 tenen knoflook
1-2 el honing evt sojasaus
olie

Bereidingswijze:
1. Snijd de knoflook, rode peper en gember fijn. Hak de lente-ui in ringetjes, snijd de roosjes van de broccoli en snijd de stam in dunne plakjes. Snijd ook de paprika en hak de paksoi grof.
2. Plaats een wokpan op het vuur, rooster de cashewnoten en het sesamzaad tot goudbruin. Dit verbrand snel dus verlies het niet uit het oog. Zet aan de kant in een schaal.
3. Snijd de tofu in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Voeg wat olie toe aan de pan en bak tot goudbruin. Voeg toe aan de schaal met cashewnoten en sesamzaad. Drizzle de honing erover en mix het geheel.
4. Zet de pan weer op het vuur met een nieuwe scheut olie als dat moet. Bak nu eerst de gember, knoflook, lente-ui en rode peper tot geurig. Voeg nu de broccoli, peultjes en paprika toe en wok tot de groenten gaar zijn maar nog wel een bite hebben (5-6 min). Voeg nu de paksoi toe en wok het geheel nog een minuutje. Maak af met een scheut sojasaus.
5. Serveer de groenten met de tofu en limoenpartjes.

Heb je trek? Kook wat noodles en wok deze aan het eind even met de groenten mee. 

319 calorieën – 18 gram vetten – 17gram koolhydraten – 18 gram eiwitten

Heb je deze vegetarische stir fry gemaakt of heb je een vraag? Laat het me vooral weten via Instagram of Facebook! Deel je foto van dit recept en tag @albiongym. Vind ik superleuk!