gebakken havermout (baked oats) met banaan en havermout

Baked oats met banaan en pindakaas

Deze baked oats met banaan en pindakaas moet je maken! Dit is zo lekker. Ik heb havermout weer herontdekt en maak dan ook regelmatig een schaaltje. Doordat je de havermout bakt wordt het net een cakeje. Deze is met banaan, chiazaad en pindakaas.

Meteen proberen morgen? Dan moet je dit in huis halen voor 1 portie baked oats:
1 banaan
45 g havermout
1/2 scoop eiwitpoeder (evt)
2 tl chiazaad
150 ml halfvolle melk
1 tl bakpoeder
klein beetje zout
kaneel
1 tl pindakaas

baked oats met banaan en pindakaas in een schaaltje waar met een lepel een hap uit wordt gehaald

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Mix alle ingrediënten behalve de pindakaas in een blender.
3. Giet in een schaaltje en top eventueel met wat plakjes banaan/chocolate chips.
4. Bak 30 minuutjes op 200 graden.
5. Laat iets afkoelen en je ontbijtje/lunch is klaar!

Tip: maak meerdere porties in een ovenschaal en je hebt meteen ontbijt voor meerdere dagen.

Voedingswaarden:
492 calorieën – 14 gram vetten – 60 gram koolhydraten – 29 gram eiwit