Deze broccoli soep met ricotta is zo gemaakt en ook nog is erg lekker. In het weekend maak ik soms een grote batch soep, van deze of een andere. Handig om op drukke dagen in de koelkast te hebben of om mee te nemen als lunch. Een ideale manier dus om elke dag een lekkere en gezonde lunch of snack te hebben. Bewaar porties in de koelkast of vriezer, warm even op, lepeltje ricotta erbij en klaar!
Ingrediënten voor 4 porties:
1 grote broccoli
1 teen knoflook
2 stengels selderij
750 ml bouillon
1 tl garam masala of een ander favoriet kruid
1 el geurloze kokosolie of andere olie om in te bakken
peper en zout
ricotta
Bereidingswijze:
1. Hak de knoflook en selderij klein. Doe een scheut olie in de pan en bak zo’n 3-5 minuten of tot geurig.
2. Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli en snijd de stam in dunne plakjes (yes deze gebruiken we ook).
3. Voeg de garam masala bij de knoflook en selderij, bak kort mee tot de kruiden geurig zijn.
4. Voeg nu de broccoli en bouillon toe aan de pan en kook de broccoli gaar (zo’n 5-7 minuten).
5. Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout en serveer met een flinke eetlepel ricotta.
139 calorieën | 9 gram vetten | 10 gram koolhydraten | 7 gram eiwitten
Heb je deze broccoli soep met ricotta gemaakt of heb je een vraag? Laat het me vooral weten via Instagram of Facebook! Deel je foto van dit recept en tag @albiongym. Vind ik superleuk!