Een dubbelgevouwen volkoren wrap van santa maria met vegetarische gyros, guacamole, tomaat en paprika

Volkoren wrap met guacamole en plantaardige gyros

Het duurde 3 minuten om deze volkoren wrap met guacamole en plantaardige gyros te maken. 3. minuten. Zo zie je maar dat variëren met een heerlijke gezonde lunch makkelijk kan. Zo hoef je dus niet elke dag die saaie boterham te eten. Je kan dit recept zelfs al in de ochtend maken en meenemen naar kantoor of school. Doe dan wel wat citroensap door de guacamole heen zodat hij goed blijft van kleur.

De plantaardige gyros geeft een heerlijke smaak aan de wrap. Maar dit kan uiteraard ook met elk ander stukje vleesvervanger of met vooraf bereid kip/vlees.

Ingrediënten voor 4 wraps:
– 4 volkoren wraps
– 1 avocado
– chilipeper
– peper & zout
– snoeptomaatjes
– puntpaprika of komkommer
– plantaardige gyros of een ander stukje vleesvervanger/kip/vlees

Bereidingswijze:
1. Verwarm de plantaardige gyros. Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit. Haal het vlees uit de schil en prak dit fijn in een bakje. Voeg chilipeper, peper en zout toe naar smaak.
2. Leg een volkoren wrap op een bord en snijd half door (je maakt een straal). Leg de wrap met de snede naar je toe. Beleg het kwart rechtsonder met 1/4e van de guacamole die je net hebt gemaakt. Beleg het kwart rechtsboven met de plantaardige gyros.
3. Snijd wat tomaatjes in plakjes en beleg het kwart linksboven met de tomaatjes. Snijd ook wat plakjes puntpaprika/komkommer en beleg hier het kwart linksonder mee.
4. Vouw het kwart met avocado over het kwart met gyros, vouw dit weer over de tomaat en als laatste over de paprika.

Voedingswaarden per wrap:
244 calorieën | 24 gram koolhydraten | 12 gram vetten | 10 gram eiwitten

Op Instagram vind je een video van hoe ik deze wrap maak! Heb je deze volkoren wrap met guacamole en plantaardige gyros gemaakt of heb je een vraag? Laat het me vooral weten via Instagram of Facebook! Deel je foto van dit recept en tag @albiongym. Vind ik superleuk!