Bananenbrood met wortel, carrotcake

Bananenbrood met wortel

Bananen én wortels over? Perfect voor dit bananenbrood met wortel. Een heerlijke combi van carrotcake en bananenbrood! Hij is lekker kruidig door de 5-spices en vezelrijk door de bananen en het havermeel. De havermeel kan je overigens ook vervangen door andere meelsoorten. Zoek dan wel even naar de juiste verhouding (door te proberen of op internet), havermeel neemt over het algemeen wat meer vocht op dan andere meelsoorten. Heerlijk vind ik het om op een vrije dag een cake te bakken en te spelen met verhoudingen. De cake kan je ook goed invriezen, zo heb je elke dag een gezond tussendoortje!

Ingrediënten voor 1 cake (zo’n 14 plakjes):
– 4 rijpe bananen
– 80 gram roomboter
– 3 eieren
– 3 wortels (middelgroot)
– 200 gram havermeel
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl vanille-extract
– snuf zout
– 60 gram whey (optioneel)
– 50 gram pecannoten
– 1 tl kaneel + 1 tl 5 spices (meer of minder naar smaak)
– handje rozijnen

Bereidingswijze:
1. Zet de oven op 175 graden en vet een cakevorm in.
2. Prak de 4 rijpe bananen en mix met de eieren. Smelt de boter en voeg dit toe aan het mengsel. Met een garde kan je het geheel mixen.
3. Rasp de wortels en voeg toe aan het mengsel. Voeg nu ook de rest van de ingrediënten toe en spatel door/mix kort met een handmixer.
4. Doe het beslag in de cakevorm en bak in zo’n 40 minuten gaar. Test met een satéprikker of de cake gaar is, als hij er droog uitkomt of als er een paar krummels op blijven zitten is je cake klaar!

Voedingswaarden per plak:
195 calorieen | 18 gram koolhydraten | 8 gram eiwitten | 10 gram vetten

Heb je dit bananenbrood met wortel gemaakt of heb je een vraag? Laat het me vooral weten via Instagram of Facebook! Deel je foto van dit recept en tag @albiongym. Vind ik leuk!