Crunchy kikkererwten op een ovenplaat

Knapperige kikkererwten

Deze knapperige kikkererwten zijn heerlijk als snack of over salades en soepen. Als je kikkererwten lekker kruid en daarna bakt in de oven maak je er een verassende snack van. Een goed alternatief voor een zak chips of zoute pinda’s.

Kikkererwten zijn een prima eiwitbron met 7,6 gram eiwit per 100 gram. Daarnaast bevatten ze ook aardig wat vezels. Door het bakken worden de kikkererwten lekker knapperig!

Ingrediƫnten:
1 blik kikkererwten
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl chilipoeder
peper en zout

*Dit is een vrij klein recept, je zou natuurlijk makkelijk meerdere blikken kunnen roosteren. Variƫren met de kruiden kan uiteraard ook!

Bereidingswijze:
Mix de kikkererwten met de kruiden en bak 25-30 minuutjes op 200 graden op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Heb je deze knapperige kikkererwten gemaakt of heb je een vraag? Laat het me vooral weten via Instagram of Facebook! Deel je foto van dit recept en tag @albiongym. Vind ik superleuk!