cinnemon rolls, kaneelbroodjes, brunch recept, de lekkerste cinnamon rolls

De lekkerste cinnamon rolls

Bijna kerst en dus tijd voor een heerlijk (kerst-)recept. Met deze lekkere kaneelbroodjes maak je zeker indruk op je gasten! Naar mijn mening zijn dit de lekkerste cinnamon rolls die ik tot nu heb gegeten. Heerlijk voor bij de kerstbrunch, het ontbijt of bij een kop koffie. Moet soms best kunnen! Als ik wat lekkers maak probeer ik het eigenlijk nooit ‘gezonder’ te maken. Ik werk dus niet met suikervervangers of andere soorten meel. Maar zorg dat ik daarnaast ook voedzame dingen eet en het niet elke dag doe ;). Met dit recept maak je 8 heerlijke (en flinke) cinnamon rolls. Eventueel kan je ze toppen met frosting, dat maakt het broodje wel echt af.

Ingrediënten voor 8 cinnamon rolls
Deeg:
– 60 gram roomboter (kamertemperatuur)
– 1 tl zout
– 50 gram kristalsuiker
– 1 ei + 1 eidooier (kamertemperatuur)
– 410 gram broodbloem
– 1 zakje gist
– 150 ml volle melk (kamertemperatuur)
– neutrale olie voor het invetten
– extra bloem voor het uitrollen van het deeg

Vulling:
– 130 gram donkerbruine basterdsuiker
– 1,5 – 2 eetlepels kaneel
– 60 gram roomboter

Frosting:
– 150 gram roomkaas (kamertemperatuur)
– 80 gram poedersuiker (meer of minder naar smaak)
– 40 gram boter (kamertemperatuur)

Bereidingswijze:
1. Klopt de boter luchtig in een standmixer (met vlinder) of met een handmixer. Voeg als het luchtig is de suiker en zout toe en mix even door.
2. Voeg het ei en de eidooier toe en mix dit weer goed door. Vervang nu de de vlinder door deeghaken.
3. Meng de bloem met de gist en voeg dit toe aan het boter-suiker mengsel. Kneed het geheel tot een soepel en zacht deeg. Het hoort een beetje sticky te zijn.
4. Vet een kom in en leg hier het deeg in. Dek af met een iets natte theedoek en laat 2 uur rijzen op een warme plek. Bijvoorbeeld bij de verwarming. Niet zo warm in huis? Doe dan de oven een 2 minuutjes aan op 100 graden en zet daarna de kom in de oven.
5. Zorg ondertussen dat je de boter voor de vulling ook op een redelijk warme plek hebt staan. Dit moet straks goed zacht zijn (maar niet gesmolten). Meng ook de donkerbruine basterdsuiker met de kaneel.
6. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek. Van ongeveer 30×40 cm.
7. Smeer het deeg in met de boter en verdeel het suikermengsel hier overheen. Druk goed aan met je handen of de achterkant van een lepel zodat de suiker in de boter komt.
8. Rol het deeg op vanaf de korte zijde en snijd hier 8 gelijke plakken van. Doe dit zo dat je het deeg niet teveel indeukt.
9. Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg hier de plakken op. Ze moeten elkaar niet raken. Dek de schaal af en laat nog 30-60 minuten rijzen. Warm ondertussen de oven voor op 175 graden.
10. Bak de cinnamon rolls voor 20-25 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
11. Maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten in een kom te mixen tot één luchtig geheel.
12. Laat de cinnamon rolls afkoelen en serveer met de frosting!

Heb je de lekkerste cinnamon rolls gemaakt of heb je een vraag? Laat het me vooral weten via Instagram of Facebook! Deel je foto van dit recept en tag @albiongym. Vind ik leuk!