Een favorietje bij ons thuis, deze lekkere mexicaanse bowl. Een variant op de meer bekende poké bowl. Je kan natuurlijk met alles een ‘bowl’ recept maken, en wij eten vaak deze Mexicaanse variant. De mexicaanse bowl, of hoe wij hem noemen, taco bowl (maar dan zonder de taco ;)). Staat zo op tafel, lekker veel groenten, gezonde vetten, en voldoende eiwitten. Het is een wat lichtere maaltijd zonder extra koolhydraatbron (geen rijst of wrap bijvoorbeeld). Wij vinden hem zo vaak prima en vullend genoeg. Maar rijst zou hier prima in passen als je wat meer vulling zoekt!
Voor 2 van deze mexicaanse bowls heb je het volgende nodig:
– 200 gram sla – bv little gem of ijsbergsla
– 1 paprika
– 100 gram mais
– 1 avocado
– 100 gram rode kidneybonen
– halve komkommer
– jalapeno pepers naar smaak
– 175 g (vega)gehakt
– 50 g crème fraîche
– 50 g tacosaus – bv uit de supermarkt, maar zelfgemaakt is natuurlijk nog lekkerder!
– koriander of peterselie
Bereidingswijze:
1. Snijd de ijsbergsla, paprika, komkommer, en avocado in stukjes.
2. Bak het gehakt gaar.
3. Doe alle ingrediënten in een schaal, hussel door elkaar en geniet!
Heb je deze mexicaanse bowl gemaakt of heb je een vraag? Laat het me vooral weten via Instagram of Facebook! Deel je foto van dit recept en tag @albiongym. Vind ik leuk!