Volkoren banaan eiwit pannenkoekjes

Volkoren banaan eiwit pannenkoekjes

Deze volkoren banaan eiwit pannenkoekjes hebben een beetje van alles. Bij een portie vanaf 6 stuks voldoende eiwitten voor een maaltijd (30 gram), flink wat vezels door de volkoren granen en koolhydraten voor energie. Ze zijn een beetje zoetig door de banaan en rozijnen. Als je is wat meer tijd hebt voor je lunch of ontbijt zeker een aanrader! Deze pannenkoekjes kun je ook goed bewaren, waardoor ze ook goed mee te nemen zijn als snack.

Voor 12 kleine volkoren banaan eiwit pannenkoekjes (2 porties, of 1 als je honger hebt), heb je nodig:
– 1 banaan
– 3 eieren
– 60 ml melk
– 130 gram volkoren meel
– 25 gram eiwitpoeder (ik gebruikte er een vrij van smaakstoffen & zoetstoffen, van Flinndal Sport)
– 45 gram rozijnen
– boter om in te bakken

Bereidingswijze:
1. Prak de banaan en voeg daar de andere natte ingrediënten aan toe (de melk en eieren), mix goed.
2. Roer nu met een garde de droge ingrediënten (het meel en de eiwitpoeder) door de natte ingrediënten. Voeg vervolgens de rozijnen toe aan het beslag.
3. Zet een pan op middelhoog vuur met een klontje boter erin, bak een paar pannenkoekjes tegelijkertijd, keer om als de bovenkant droog is en bak goudbruin.
4. Ga door tot het beslag op is. Serveer zo of met wat honing en citroensap (aanrader!).

Voedingsstoffen per stuk (dit recept maakt 12 stuks):
Energie: 87 calorieën
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 2 gram
Eiwitten: 5 gram

Heb je deze volkoren banaan eiwit pannenkoekjes gemaakt of heb je een vraag? Laat het me vooral weten via Instagram of Facebook! Deel je foto van dit recept en tag @albiongym. Vind ik leuk!