In de winter gaat mijn bakje kwark me soms een beetje tegenstaan en zoek ik een nieuw ontbijt. Met mij nieuwe tosti-ijzer kan ik ook wafels maken. Na wat experimenteren kwam dit recept voor wafels van havermout en banaan perfect uit het wafelijzer! Beleg naar wens. Ik deed dat met wat blauwe bessen en een lepel kwark. Deze gezonde wafels kan je natuurlijk eten wanneer je maar wil, bijvoorbeeld als ontbijt, lunch of als snack!
Ingrediƫnten voor 6 wafels:
– 2 rijpe bananen
– 2 eieren
– 80 gram havermout
– 100 gram kwark
– kaneel
– 1/2 theelepel bakpoeder
– boter/bakspray voor het invetten van het ijzer (de spray werkt het makkelijkst)
Bereidingswijze:
1. Mix alle ingrediƫnten (behalve de boter/olie) in een keukenmachine of blender tot een beslag
2. Verwarm het wafelijzer voor en vet deze in.
3. Giet het beslag in het wafelijzer wanneer hij warm is. Dit recept maakt ongeveer 6 wafels, het hele ijzer moet gevuld zijn, maar niet overstromen.
4. Bak de wafel klaar in 4-5 min (dit verschilt per ijzer), en herhaal tot je beslag op is.
5. Eet ze zo of met wat fruit en geniet van deze wafels van havermout en banaan!
Tip: Heb je moeite met je eiwit-inname? Voeg een schepje eiwitpoeder toe aan het recept.
Voedingswaarden per wafel:
117 calorieen | 2,5 g vet | 15 g koolhydraten | 7 g eiwitten
Heb je deze wafels van havermout en banaan gemaakt of heb je een vraag? Laat het me vooral weten via Instagram of Facebook! Deel je foto van dit recept en tag @albiongym. Vind ik leuk!