Zoete aardappel stampot met biet en appel

Zoete aardappel stampot met biet en gebakken appel

Een lekkere & makkelijke stampot vol met vitamines! Zoete aardappel stampot met biet en gebakken appel. Recepten ontstaan bij mij vaak door is rond te kijken in de koelkast naar wat ik allemaal nog in huis heb. Dit keer waren dat onder andere bietjes en zoete aardappels. Een appel, wat pecannoten en wat kaas (bv feta) erbij en je hebt een heerlijk maaltje! Dit stond binnen no-time op tafel en vereist niet veel handelingen. Een kind kan de was doen!

Ingrediƫnten voor 2 porties:
– 2 zoete aardappels
– 3-4 bietjes
– 1 appel
– 1/2 tl kaneel
– 1/2 tl nootmuskaat
– 1/4 tl kruidnagel
– feta (optioneel)
– pecannoten (optioneel)
– klontje boter

Bereidingswijze:
1. Breng water aan de kook. Schil de zoete aardappel, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
2. Rasp de bietjes en zet apart.
3. Verwarm een pan op middel vuur. Snijd de appels en bak ze met de kaneel en pecannoten in wat boter totdat ze zacht zijn. Wil je een frissere stampot? Rasp dan de appel rauw, net zoals de biet en bak niet.
4. Giet de zoete aardappels af zodra ze gaar zijn, stamp ze tot een puree. Voeg vervolgend de overige kruiden, een klontje boter en de bietjes toe. Als laatste mix je de appels en de pecannoten door de stampot. Breng op smaak met zout & peper en top met wat feta.

TIP: Snipper een uitje en voeg ook toe, dit maakt de stampot een beetje pittig.

Heb je deze zoete aardappel stampot met biet en gebakken appel gemaakt of heb je een vraag? Laat het me vooral weten via Instagram of Facebook! Deel je foto van dit recept en tag @albiongym. Vind ik leuk!